телефонна линия

0888-99-18-66

BG
EN
Facebook Twitter YouTube - Email

Общо за наркотиците

Общо за наркотиците

Ако съдържанието на нашия сайт и услугите, които предоставяме, са полезни за Вас, Ви молим да ни подкрепите.

Какво трябва всеки да знае за наркотиците

В ерата на глобалните технологии за комуникация и информация все още има теми и въпроси, към които подхождаме с предразсъдъци и страх, с неразбиране и стигматизиране. Една от тези теми е свързана с наркотиците. Макар някои от тях да са познати на човечеството от хилядолетия, като че ли на някакво ниво говоренето за тях, особено в публичното пространство, е тема „табу“.

Немалко са случаите, в които хората са пряко засегнати от наркотиците или пък те са много близо до тях, но като че ли повечето хора не разпознават тези индикатори или пък ги отричат, именно поради страх, че няма да бъдат разбрани и дори ще бъдат заклеймени, или от притеснението, че не знаят какво да правят.

Най-полезното „оръжие“ в тази ситуация би била информацията. Колкото по-информирани сме, толкова по-малко въпроси ще има, на които да не можем да отговорим. Колкото повече знаем за наркотиците, за това откъде идват, каква е причината хората да ги употребяват, какви са рисковете от употребата им, толкова повече възможности ще има за превенция на проблеми, свързани с тях.

Следващите страници дават обща информация за наркотиците. На другите страници от този сайт е представена по-специфична информация за отделни вещества.