телефонна линия

0888-99-18-66

BG
EN
Facebook Twitter YouTube - Email

Какво чувства употребяващият?

При орален прием ефектите започват в рамките на 30 минути и могат да продължат от 8 до 12 часа или повече. Продължителността и интензивността им зависят от дозата.

Първо се появяват физическите ефекти – разширени зеници, леко повишено кръвно налягане и понякога повишена телесна температура, повишена кръвна захар, слюноотделяне, сухота в устата, мравучкане в пръстите на ръцете и краката, слабост, потене, гадене и други.

Промените в сензорно-представната сфера са отличителните черти на LSD. Зрителните разстройства се наблюдават при отворени или затворени очи и могат да се състоят от геометрични форми или фигури, организирани в патерни. Виждат се проблясъци и интензивни цветове, а неподвижни обекти изглеждат така сякаш се движат и разтварят. Могат да се виждат и напълно нови образи. Обострят се обонянието, слуха и други усещания, употребяващият има усещане за по-ясно разбиране (на света, вселената, себе си и т.н.) и усеща, че преминава през дълбоко мистично или религиозно преживяване. Възможно е крос-сензорно възприятие (синестезия) или иначе казано „оцветено чуване“ – звукове, гласове или музика предизвикват виждането на определени цветове или форми. Може да изглежда, че времето тече по-бавно.