телефонна линия

0888-99-18-66

BG
EN
Facebook Twitter YouTube - Email

Фондация „Отговорна игра“ подкрепя финансово част от дейностите на Информационната линия

Фондация „Отговорна игра“ подкрепя финансово част от дейностите на Информационната линия

Фондация „Отговорна игра“ през октомври 2022 г. стартира финансирането на част от дейностите на Националната информационна линия за наркотиците, алкохола и хазарта. Подкрепата към Линията е част от инициативите по повод включването на Фондация „Отговорна игра“ в мащабната Европейска седмица на отговорната игра от 17 до 23 октомври 2022 г. Събитието се провежда за втора поредна година под патронажа на Европейската игрална и бетинг асоциация (European Gaming and Betting Association).

„Подкрепата към Националната линия за зависимости е от голямо значение за Фондацията, защото целта ни е да бъдем възможно най-полезни за хората. Потребителите трябва да знаят, че Линията е безплатна и анонимна за максимална ефективност. Вярваме, че чрез финансирането ѝ създаваме подходящи условия за решаване на проблеми, при това навреме. Ще продължаваме да адресираме възникнали казуси към специалистите от Националната линия, които адекватно консултират и помагат, както и да участваме в инициативи и обмен на добри практики на европейско и световно ниво“, обясни Милена Цанкарска, Изпълнителен директор на Фондация „Отговорна игра“.

Напомняме ви, че Линията е единствената по рода си на територията на цялата страна и дава възможност за анонимни и безплатни консултации на хора, които страдат от някакъв вид зависимости, както и на техните близки. През последните години обаче тя е с непостоянно финансиране и неколкократно имаше сериозен риск от нейното закриване.

Подкрепата на Фондация „Отговорна игра“ дава възможност на Линията да продължи да изпълнява дейността си е да е в услуга на нуждаещите се.