телефонна линия

0888-99-18-66

BG
EN
Facebook Twitter YouTube - Email

8 души са хоспитализирани в Австралия заради нов наркотик

8 души са хоспитализирани в Австралия заради нов наркотик

Осем души са хоспитализирани след като са взели опасния нов наркотик „SnapChat“, който предизвиква агресивно поведение у употребяващите го

От Leesa Smith

- 4 души са приети в болница, след като са взели хапчетата в гр. Даруин, Австралия.
- Други 4 са хоспитализирани седмица по-рано в същия град.
- Хората демонстрират нестабилно и ирационално поведение.
- Наркотикът носи името на приложението за смартфони за фото съобщения „SnapChat“, а върху таблетките е отпечатано логото на приложението.

Само през миналия петък 4 души са били хоспитализирани, като в рамките на 7 дни това е вторият път, в който употребяващи са били закарани по спешност в болница.

Новината за партидата от наркотика се появи по-миналата седмица по време на Летния музикален фестивал в Даруин.

Наркотикът, наречен на смартфон-приложението „SnapChat“, се продава като или розова, или синя със зелени петънца таблетка и върху нея има логото на приложението, станало популярно сред тийнейджърите.

Местната полиция е изразила сериозни притеснения относно наркотика, който кара хората да се държат по нестабилен и ирационален начин, и предизвиква у тях агресивност и дезориентация.

Старшият офицер от Отдела за наркотиците и организираната престъпност Клинт Симс казва, че употребата на всеки незаконен наркотик е опасна и потенциално смъртоносна.

„Тези наркотици не са произведени във фармацевтични условия и в действителност хората нямат представа какво взимат или по-лошо – какъв ефект могат да имат върху тях“, казва той пред MailOnline.

„Нежеланите и агресивни реакции, които хората изпитват, оказват огромен натиск върху отделенията за спешна помощ“.

Полицията в Даруин подканя всеки, който може да е приел наркотика „SnapChat“, да потърси лекарска помощ.

Източник: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2658251/SnapChat-drug-users-hospitalised-Darwin-aggressive-disoriented.html