телефонна линия

0888-99-18-66

BG
EN
Facebook Twitter YouTube - Email

Участвайте анонимно в Европейско онлайн проучване за наркотиците

Участвайте анонимно в Европейско онлайн проучване за наркотиците

Европейският център за мониторинг на наркотиците и наркоманиите (EMCDDA) стартира на 18.03.2021 г. Европейското онлайн проучване за наркотиците: модели на употреба, което се провежда от 2016 г.

Проучването е анонимно, на български език и в него могат да участват всички хора, които са навършили 18 г. и през последните 12 месеца имат най-малко една употреба на поне едно от следните наркотични вещества: канабис (хашиш или марихуана), кокаин, екстази/MDMA, амфетамин, метамфетамин, хероин или някое ново психоактивно вещество.

Каним ви да се включите в него тук!

В проучването участват 21 страни от Европейския съюз, както и Грузия, Ливан, Украйна, Албания, Косово, Черна гора, Северна Македония, Сърбия и Швейцария.

Целта е да се събере информация за това как моделите на употреба на наркотици варират в Европа, по-специално колко често хората употребяват различните видове наркотици, как го правят и в какво количество. С тази информация от EMCDDA се надяват да получат по-детайлна представа за употребата на наркотици в Европа, която да бъде използвана за изграждане на бъдещата европейска политика в областта на наркотиците.

Повече информация за прочването тук: https://www.emcdda.europa.eu/activities/european-web-survey-on-drugs

Вижте още във видеото (има български субтитри):