BG
EN
Facebook Twitter YouTube - Email

Може ли да се употребява безопасно?

Употребата на екстази е рискована, дори ако е само еднократна. Само в Англия и Уелс са регистрирани 670 смъртни случая за периода 1996-2014 г., които са свързани с прием на екстази.

Също така, човек никога не знае какво точно има в хапчето или колко. В България, както и в повечето европейски страни, гражданите няма къде и как да изследват съдържанието на своето екстази, затова ако някой не иска да поема такива рискове, по-добре изобщо да не употребява.

Освен това, индивидуалните физически и психически особености на човек също оказват влияние. Хората с астма, слабо сърце, високо кръвно налягане, диабет,  епилепсия или други заболявания са рискова група. Хората с генетична предразположеност към определени психични заболявания също трябва да се въздържат от употреба.

Ако все пак сте решили да употребите екстази, можете поне да намалите риска от предозиране: не взимайте цялото хапче наведнъж и не взимайте повторна доза, докато не е минал поне 1 час. През това време не оставайте сами, за да могат приятелите ви да ви помогнат, ако се наложи.