телефонна линия

0888-99-18-66

BG
EN
Facebook Twitter YouTube - Email

Как се употребява?

Амфетамините и метамфетамините се срещат най-често под формата на прах или хапчета. Метамфетамините могат да се продават и под формата на кристали. И двата вида вещества могат да се смъркат, поглъщат или инжектират. Метамфетамините често пъти се и пушат.

Когато амфетамините и метамфетамините се приемат през устата, действието им започва след около 30 минути. Когато се смъркат, активните съставки навлизат в кръвния поток през носната лигавица и ефектът се появява след няколко минути. Когато се инжектират в кръвоносния съд, действат почти веднага. При пушене ефектите също се усещат почти незабавно.

При всички начини на употреба на амфетамините ефектите приключват след 4 до 6 часа. Поради честото смесване на амфетамините с други неизвестни вещества от производителите и дилърите, употребяващият никога не знае със сигурност какво е купил.

Метамфетаминът и амфетаминът са две вещества, които много си приличат. Разликата е, че метамфетаминът достига до мозъка по-лесно от амфетамина и следователно има по-силни ефекти.

Метамфетаминът действа по-дълго – за период  от 4 до 8 часа.

Рисковете при употреба на амфетамини и метамфетамини са много големи и понякога неочаквани за самите употребяващи.