телефонна линия

0888-99-18-66

BG
EN
Facebook Twitter YouTube - Email

Нелиан Николова: всяка година се стремим да подкрепим колкото може повече социално значими каузи

Нелиан Николова: всяка година се стремим да подкрепим колкото може повече социално значими каузи

Една от любимите ми мисли гласи следното: “Няма човек, който може да помогне на всички. Но всеки един от нас може да помогне на някого.”

Покрай организирането на поредния благотворителен коледен базар в "Хаос Груп", разбрахме за Националната информационна линия за зависимости. Дадохме си сметка колко важна е нейната роля в днешно време и решихме да я включим сред каузите, които колегите и компанията подпомагат чрез участието си в коледния базар. Това е една много специална традиция за целия ни екип и всяка година се стремим да подкрепим колкото може повече социално значими каузи в различни направления.

Всички знаем, че за много хора това е тема табу, от където според мен идва големият проблем. Част от корпоративната култура в "Хаос" се основава на идеята, че трябва открито да говорим и споделяме всичко, което ни вълнува, тревожи или ни носи радост. Всички ние сме преди всичко хора и времето, в което живеем, изпълнено с толкова много стрес, забързано почти до лудост ежедневие и достъп до много “забранени неща”, предразполага проблемът със зависимостите да става все по-голям. Криейки се от този проблем или преструвайки се, че той не съществува, само помагаме ситуацията да става все по-тежка и сложна. За съжаление почти всеки един от нас познава семейство, което е било или е пряко потърпевшо от този проблем. И истината е, че никой не знае как точно трябва да се постъпи в подобна ситуация. Затова специалистите, работещи за Националната информационна линия, са наистина необходими. Тяхната работа е не просто ценна, често тя е лъч надежда и светлина за хора, които рязко се озовават в непрогледен мрак.

Открай време съществува едно разбиране, че хората не се интересуваме от даден проблем, щом този проблем не ни касае пряко. Първо, крайно време е да покажем, че не само технологиите и светът вървят напред, а пък ние изоставаме някъде там по пътя… и второ - никой не е застрахован от този проблем.

В заключение ще завърша с друга любима мисъл, която гласи: “Всяко дете е наше”. А ние всички искаме децата ни да растат здрави, щастливи и в безопасност, нали?

Подкрепете ни с SMS с текст DMS HELPLINE на номер 17 777. Повече за кампанията ни и защо се нуждаем от вашата подкрепа: https://dmsbg.com/16403/dms-helpline/.