телефонна линия

0888-99-18-66

BG
EN
Facebook Twitter YouTube - Email

Международният Женски Клуб-София подкрепя лечението на зависими

Международният Женски Клуб-София подкрепя лечението на зависими

Прессъобщение

25.03.2016 г.

През месец март 2016 г. Благотворителната Фондация към Международен Женски Клуб-София (http://iwc-sofia.org/) дари безвъзмездно сумата от 5 000 лв. за подкрепа дейността на  Асоциация за рехабилитация на зависими „Солидарност“ (www.solidarnost-bg.org).

С помощта на дарението трима души, които се намират в затруднено финансово положение, ще получат възможност да се лекуват през следващите 12 месеца в програмата за рехабилитация на зависими към наркотици, алкохол или хазарт на „Солидарност“.

Дарената сума ще покрие част от разходите на тримата зависими за участието им в програмата.

iwc_logo

За Програма за рехабилитация на зависими „Солидарност“

Асоциация „Солидарност“ работи в областта на психосоциалната рехабилитация на зависими към наркотици, алкохол или хазарт.

Нейната основна дейност е развитие на програма за рехабилитация и ресоциализация на зависими. Програмата „Солидарност“ е дневна терапевтична общност (отворена нерезидентска програма), създадена през 2003 г., и е с голям опит във възстановяването от зависимости.

Зависимостите към наркотици, алкохол и хазарт представляват разстройства на поведението, които възпрепятстват нормалното функциониране на индивида в обществото. Именно поради това възстановителната програма на „Солидарност“ се фокусира върху научаването и поведенческата промяна.

Програма функционира като дневен център – хората, които идват за рехабилитация остават в центъра между 9.00 и 17.00 ч. всеки работен ден. През това време те участват в различни ателиета, дискусионни и обучителни семинари, педагогически и терапевтични групи, споделяйки затрудненията, до които ги е довела употребата на наркотици и алкохол или проблемите с хазарта, търсейки алтернативи на зависимостта.

Програмата е свободна от наркотици, алкохол и насилие, тя предлага чиста, защитена среда, в която малка група от хора с еднакъв проблем, се учат да си помагат взаимно, да се приемат такива, каквито са, да се разбират и говорят за своите нужди. Тук въпреки страховете, че няма да се справят, те получават от групата и екипа приемане, подкрепа, съдействие при решаване на житейски ситуации и обучение в социални умения.

Оптималната продължителност на възстановителния процес е 12 месеца. След него следват минимум 6 месеца ресоциализация.

За повече информация относно програмата за рехабилитация посетете нашия уебсайт: http://www.solidarnost-bg.org/terapevtitchna_programa/bg.

За контакт с Асоциация „Солидарност“:

Телефон: 02/971 99 20
Мобилен телефон: 0884 38 99 30, 0879 47 42 24
e-mail: info(at)solidarnost-bg.org