телефонна линия

0888-99-18-66

BG
EN
Facebook Twitter YouTube - Email

Какво чувства употребяващият?

Употребяващите GHB/GBL и 1,4-BD казват, че най-често чувстват еуфория, губят задръжки в поведението си, чувстват се по-уверени и либидото им се засилва. Възможни са и халюцинации. Някои хора смятат, че усещането прилича на това от употребата на екстази, но почти всички употребяващи казват, че ефектите много приличат на тези от алкохола. Повечето хора имат и тежък махмурлук на следващия ден.

Ефектите силно зависят от дозата и начина, по който реагира на нея организмът на различните хора.

При ниски дози повечето употребяващи изпитват отпускане, замаяност, стават по-общителни, координацията на движенията им се влошава. При по-високи дози отпускащият ефект се засилва, хората могат да станат сънливи, да губят равновесие, да изпитват гадене, повръщане и объркване, да получат мускулни спазми.

Високите дози могат да доведат до предозиране със симптоми като припадъци, гърчове, дезориентация, загуба на съзнание, кома и спиране на дишането.

По отношение на про-сексуалните ефекти само някои от употребяващите GHB/GBL/1,4-BD съобщават за такива: засилване на усещането за докосване, отпускане, увеличена еректилна способност при мъжете и засилено усещане на оргазъм. Някои жени съобщават, че GHB всъщност им пречи да достигнат до оргазъм.

GHB е разработен в САЩ като премедикация, която да помогне на пациентите да заспят преди операция. Някои хора, които употребяват незаконно наркотика, го правят не заради еуфоричния ефект, а за да могат да спят, приемайки по-високи дози.