телефонна линия

0888-99-18-66

BG
EN
Facebook Twitter YouTube - Email

Турция легализира отглеждането на канабис в 19 провинции

Турция легализира отглеждането на канабис в 19 провинции

Турция е легализирала контролираното отглеждане на канабис в 19 провинции с нови регулации на Министерството на храните, земеделието и животновъдството, за да се бори с незаконното отглеждане.

Мярката е обнародвана в края на Септември и ще позволи контролираното производство в избраните провинции за медицински и научни цели.

Според новия закон производителите трябва да получат разрешение от правителството, което важи за срок от 3 години. Задължително е желаещите да не са участвали в нелегално отглеждане на канабис, производство на наркотици или употреба.

Представители на министерството ще правят проверки на местата за отглеждане всеки месец преди събирането на „реколтата“ и ще следят за признаци на нелегална дейност.

Според закона оторизираните растениевъди трябва да унищожават всички части на растението след „беритбата“, за да се предотврати продажбата им като психоактивно вещество.

В някои случаи ще е възможно министерството да разреши отглеждане в други провинции, ако е предназначено за научни цели.

Употребата на канабис за развлечение е незаконна в Турция, както и притежанието, покупката или получаването на който и да е незаконен наркотик. Тези дейности могат да бъдат наказани с до 2 години лишаване от свобода.

Продажбата и снабдяването с незаконни наркотици се наказва със затвор до 10 години, а нелицензираното производство или трафик – с минимум 10 години.

Източник: http://www.independent.co.uk/news/world/europe/turkey-legalises-controlled-cannabis-production-19-provinces-a7364026.html