телефонна линия

0888-99-18-66

BG
EN
Facebook Twitter YouTube - Email

Подкрепете каузата ни със SMS с текст DMS HELPLINE на номер 17 777

Подкрепете каузата ни със SMS с текст DMS HELPLINE на номер 17 777

Всяка година Националната информационна линия за наркотиците, алкохола и хазарта предоставя безплатно и анонимно информация, подкрепа и насочване на около хиляда души – употребяващи, зависими и техните семейства и близки или хора, които просто търсят информация в областта. Сайтът осигурява достоверна и съвременна информация за веществата, лечението на зависимост и контакти на специалисти в цялата страна на още десетки хиляди хора ежегодно.

За повечето хора е трудно да решат какво да предприемат, когато разберат, че техен близък или те самите имат нужда от помощ. Често се притесняват, че ако се разбере за проблема им, ще бъдат отхвърлени, не знаят към кого да се обърнат или все още не са готови да се консултират със специалист на живо. Информационната линия е възможност за тези хора да получат подкрепа и насоки, когато силно се нуждаят от тях.

Нашата Линия работи вече 11 години, въпреки че почти никога не е имала финансиране от държавата. Есента на миналата година беше труден период за нас и бяхме изправени пред възможността да се наложи да я закрием до месец-два. Това на практика означаваше, че в България няма да има такава услуга, защото и понастоящем Информационната линия е единствена по рода си в областта. Благодарение на усилията на екипа на организацията и на успешна дарителска кампания продължаваме работата си и благодарим за това на всички, които ни подкрепиха чрез дарение или разпространение на нашата кауза.

Основна цел на Информационната линия е да е максимално достъпна. За хората, които имат проблем с вещества или хазарт, така или иначе е трудно да се осмелят да потърсят информация и насоки и колкото повече препятствия има по пътя, толкова по-малка е вероятността да получат нужната помощ. Затова услугите на Информационната линия са безплатни, контактът е анонимен и човек може да избира по какъв начин да се свърже с нас – по телефона, чрез чата на сайта ни или да ни изпрати имейл. Поради това дейностите на Информационната линия няма как да носят какъвто и да е приход и логично би трябвало да бъдат подкрепени от държавата, защото проблемът със зависимостта към алкохол, наркотици или хазарт е наистина значим. Тъй като това не се случва, продължаваме да разчитаме на дарения от чуждестранни благотворителни организации и хора, които смятат, че каузата ни е в полза на цялото общество.

Вече можете да ни подкрепите и с дарения чрез системата на DMS със SMS с текст DMS HELPLINE на номер 17 777.

Още начини за дарение можете да намерите в каузата ни в платформата на България DMS: https://dmsbg.com/16403/dms-helpline/

Благодарим Ви!


Дарение по банков път

Банкова сметка:

IBAN: BG80PRCB92301049498214

BIC: PRCBBGSF

ПроКредит Банк
София, „Тодор Александров“ 26
Титуляр: Сдружение „АРЗ Солидарност“

За дарение чрез PayPal посетете тази страница: https://www.solidarnost-bg.org/darenie/

За контакт с Асоциация „Солидарност“:

Тел.: 02-971-99-20, 0884‑38‑99-30
Имейл: info@solidarnost-bg.org
Уебсайт: https://www.solidarnost-bg.org/