телефонна линия

0888-99-18-66

BG
EN
Facebook Twitter YouTube - Email

Много от специализираните магазини за марихуана в Колорадо я предлагат при сутрешно гадене

Много от специализираните магазини за марихуана в Колорадо я предлагат при сутрешно гадене

Повече от две трети от специализираните магазина за канабис в Колорадо, САЩ, препоръчват продукти с канабис за лечение на гадене през първото тримесечие на бременността според изследване, публикувано онлайн в Obstetrics & Gynecology.

Бетси Диксън, доктор по медицина от Университета на Колорадо в Аурора, и колегите ѝ използват таен обаждащ се по телефона човек, за да съберат съвети от магазините за марихуана относно употребата на продукти с канабис по време на бременност.

Изследователите се свързали с 400 магазина (37% били лицензирани за продажба на медицинска марихуана, 28% за продажба на дребно и 35% имали лиценз и за двете). Над две трети от магазините (69%) препоръчали продукти с канабис за лечение на сутрешно гадене, макар препоръките да варирали според вида лиценз (медицински – 83,1%, продажба на дребно – 60,4%, двата лиценза – 61,7%).

Подобен процент от продавачите (65%) основали препоръката си за употреба по време на бременността на лично мнение, докато по-нисък процент (36%) заявили, че употребата на канабис по време на бременност е безопасна. Повечето от магазините (81,5%) препоръчали разговор с медицинско лице, но само 31,8% са дали тази препоръка, без да бъдат подканени.

Авторите на изследването пишат: „Когато легализацията на канабиса се разпростира, политиките и образователните усилия трябва да включват и специализираните магазини.“

Източник: https://medicalxpress.com/news/2018-05-dispensaries-proffer-marijuana-morning-sickness.html