телефонна линия

0888-99-18-66

BG
EN
Facebook Twitter YouTube - Email

Компоненти на канабиса могат да облекчат разстройства, свързани с тревожност и злоупотреба с вещества

Компоненти на канабиса могат да облекчат разстройства, свързани с тревожност и злоупотреба с вещества

Канабидиолът, основен компонент на канабиса или марихуаната, изглежда има ефект върху емоциите и емоционалната памет, което би могло да бъде от полза при лечението на тревожност и злоупотреба с вещества.

Неотдавнашен преглед обобщава резултатите от проучвания, които са изследвали ефектите на канабидиола върху различни форми на страх и паметови процеси, свързани с употребата на вещества.

"Канабисът е известен най-вече с ефекта си на „напушване“, причинен от тетрахидроканабинола (THC), но той съдържа и много други химически вещества с потенциални лечебни свойства, включително канабидиола.", казва д-р Карл Стивънсън, главен автор на British Journal of Pharmacology. "Това химично вещество няма психоактивен ефект и е безопасно за използване от хората, така че би било полезно за облекчаване на някои симптоми на тези заболявания, без да има нежеланите странични ефекти на канабиса."

Източник: http://www.news-medical.net/news/20170308/Component-of-cannabisc2a0may-help-alleviate-anxiety-related-and-substance-abuse-disorders.aspx