телефонна линия

0888-99-18-66

BG
EN
Facebook Twitter YouTube - Email

Екипът на НИЛНАХ също ще оказва безплатна психологическа подкрепа

Екипът на НИЛНАХ също ще оказва безплатна психологическа подкрепа

 

Здравейте,

Повече от 11 години, ние, екипът на Националната информационна линия за наркотиците, алкохола и хазарта (НИЛНАХ) консултираме, информираме и подкрепяме по телефон, чат и имейл, тези, които се чувстват изгубени по пътя, който са поели и търсят помощ и алтернативи.

Днес сме изправени пред проблем в международен мащаб и като професионалисти с богат опит, а и в чисто човешки план решихме единодушно, че трябва да бъдем в помощ на нуждаещите се, като ви подкрепим и ви дадем пространство, в което вие да споделите своите тревоги и да получите нашите съвети

Убедени сме, че подкрепата и взаимопомощта са единственият начин да се справим със световната и лична криза, която COVID-19 предизвика. Даваме си сметка, че в тези трудни времена на здравна, социална и икономическа заплаха, придружени със социални дистанция, която възпрепятства удовлетворяването на основните ни потребности от свързване и принадлежност, се чувстваме тревожни и несигурни. Повече от всякога търсим за какво да се хванем, за да продължим. Разбираме и че пред лицето на страха, губим способността да се свързваме със себе си и това може още повече да задълбочи кризата, както и да възпрепятства откриването на пътища, за изход от нея.

Информираме ви, че от 06.04 (понеделник) до прекратяване на карантинния период, част от екипа  на НИЛНАХ ще предоставя и безплатна и анонимна (по желание) психологическа подкрепа и помощ на тези от вас, които имат нужда от нея.

Как можете да се свържете с нас?

  • По телефон- можете да се свържете с нас всеки делничен ден от 9.00 до 17.00 на телефона на Линията: 0888 99 18 66 (цената е според тарифния план на абоната). Продължителността на един разговор е максимум 30 мин и ще бъде изцяло насочена към вашите притеснения и тревоги в условията на карантина от COVID-19.
  • По имейл- можете да се свържете с нас и на имейл и ще получите отговор в рамките на 24 часа.

На ваше разположение ще са 3-ма психолози, които са обучени и имат опит в онлайн консултирането, както и в работата лице в лице с хора, които преминават през трудни житейски периоди и кризи. Нашите консултанти имат опит и в работата с индивиди, групи и в семейното консултиране.

Линията ще продължи активно да върши и обичайната си дейност, като  консултира, информира и насочва и по въпросите свързани с видовете психоактивни вещества, ефектите и рисковете от употребата на наркотици и алкохол, проблемната игра на хазарт, зависимостите и методите за тяхното лечение, местата за помощ в страната, които са на ваше разположение в момента. Чатът на линията ще остане на разположение само за консултации, свързани психоактивните вещества и играта на хазарт.

Не се колебайте да ни търсите!

 

Бъдете здрави,

Екипът на НИЛНАХ