телефонна линия

0888-99-18-66

BG
EN
Facebook Twitter YouTube - Email

Един от трима родители във Великобритания би купил алкохол на детето си

Един от трима родители във Великобритания би купил алкохол на детето си

Една от фирмите, работещи в алкохолния бизнес във Великобритания – Booze Up, е направила проучване, според което 35% от британските родители са признали, че биха купили алкохол на своите непълнолетни тийнейджъри. Някои от причините, които са посочили родителите, са били: „По-добре да го получи от мен, отколкото от някой непознат“, „За да мога да държа под око какво пият децата“ и „Да контролирам колко пият те“.

„Не само, че е незаконно да купуваш алкохол на непълнолетни, но и можеш неволно да поставиш децата си в риск“, коментира Ашли Флетчър, собственик на фирмата Booze Up.

Освен това, 27% от родителите са признали, че са били молени от децата си да им купят алкохол, а 13% са се поддали на тези молби през последните 6 месеца.

Най-популярното оправдание на децата, които опитвали да убедят родителите си да им купят алкохол, било „родителите на всичките ми приятели им купуват“.

Според изследването било по-вероятно майките да купят алкохол на децата си в сравнение с бащите. Родителите пък в Уелс било по-вероятно да купят алкохол на непълнолетните си тийнейджъри в сравнение с родителите от останалата част на Великобритания.

„Тийнейджърите, които са хванати с алкохол на обществено място, могат да получат общественополезен труд, глоба или да бъдат арестувани“, казва Дарън Сойър, партньор на Booze Up.

„Всеки родител иска най-доброто за своето дете, но ако получиш криминално досие, може да пострадат бъдещите ти възможности за работа“.

Източник: http://www.thespiritsbusiness.com/2016/04/one-in-three-parents-would-buy-children-alcohol/