телефонна линия

0888-99-18-66

BG
EN
Facebook Twitter YouTube - Email

Ecett отбелязва десетия си рожден ден

Ecett отбелязва десетия си рожден ден

Предстои десетия рожден ден на Ecett (www.ecett.eu). Организацията представлява мрежа за обмен на добри практики за професионалисти в центрираните върху човека професии. Методът за обучение на Ecett е разработен от мрежа терапевтични общности и използва трансфер на опит, посещения и стажове в организации в чужбина, за да помогне на професионалистите да подобрят своите умения, да структурират своите дейности и да експериментират с нови подходи.

Вдъхновението за този метод на учене е Compagnons du Devoir (френска организация на майстори и занаятчии датираща още от Средновековието; традиционното обучение се състояло в пътуване и чиракуване), а програмата Leonardo da Vinci е помогнала този модел на продължаващо обучение да се разпространи.

За да отбележи своята десета годишнина, Ecett организира международна конференция.

Можете да заявите своето участие като попълните регистрационната форма.

Публикуваме и поканата на президента на Ecett, г-н Жорж ван дер Стратен:

Покана за конференция по случай десетата годишнина на Ecett

5 декември 2016, Варшава, Полша

Щастливи сме да ви поканим на Международната конференция за професионалисти в центрирани върху човека професии, която ще включва уъркшопи за обмен на добри практики от чужбина. Домакини ще са Асоциация MONAR и Ecett-Networks NGO: European learning network of associations in sectors of Youth, Social integration and Addiction.

Ecett е иновативна обучителна мрежа, базирана на модела на занаятчийството и на обмена на добри практики (www.ecett.eu). Целта ѝ е да подобри качеството на услугите в човек-центрираните професии и да позволи на всеки да се развива във и чрез своята работа. Методът за учене на Ecett е получил престижни награди: наградата Kotan (2009, Полша), награда за най-добър метод за учене в сектора на неправителствените организации от Training Journal (2013, Лондон), награда за най-добър метод в категориите „Развитие на персонала“ и „Хора и представяния“ на Peer Award for Excellence (2014, Лондон).

Конференцията ще събере работодатели и професионалисти от Италия, Полша, Белгия, Франция, Ирландия, Испания, Великобритания, Чехия, България и Гърция. Ecett е реална продължителна възможност за учене, предназначена за организации в сферата на човек-центрираните професии.

Присъединете се към това изключително събитие по повод десетата годишнина на Ecett!

Място: Centrum Pomocy Bliźniemu Monar Markot        Адрес: ul. Marywilska 44a, Warszawa Програмата включва:

СУТРИН: Конференция с трима говорители

Томас Фишър: Педагогически психолог и психотерапевт с почти 20-годишен опит в сферата на обучението през целия живот, междупоколенческото учене, подкрепеното от технологии учене и преподаване, социалното и дигиталното включване, образователните преходи и проспективните изследвания за образование и тренинг. В момента той работи като старши изследовател в LudwigMaximilians-Universität (LMU) в Мюнхен, Германия. Томас Фишър е стартирал онлайн общността за учене през целия живот DISCUSS (www.discuss-community.eu).

Говорителят ще се фокусира върху ученето през целия живот (надежди, реалност, капани) и в същото време ще разгледа образователните преходи, професионалното развитие и как технологиите могат да подкрепят ученето, преподаването и тренингите.

Кенет Робинсън: Магистър от St Georges Medical School in Addictive Behaviors (Лондон), за период от 24 години е работил в сферата на употребата или злоупотребата с вещества. Обучавал е професионалисти, бил е консултант (на лекари, психолози, психотерапевти, съветници в злоупотребата с вещества) и е работил в предоставянето и управлението на услуги и развитието на политики.

В своята презентация той ще се съсредоточи върху темата „Какво е зависимостта? Ние, като професионалисти, помагаме ли на клиента да продължи да употребява? Работим ли по остарял модел за лечение?“. Вниманието ще бъде съсредоточено върху „фактора резонанс“, модел, който позволява на употребяващия да изследва и разбере своята връзка с веществото, което употребява.

Йоланта Лазуга-Кочуровска: президент на борда на Асоциация MONAR – клиничен психолог, сертифициран специалист в терапията на зависимости, супервизор, автор на различни терапевтични, превантивни и обучителни програми. Тя е завършила University of A. Mickiewicz в Познан, преподавала е в Университета на Сан Диего и работи със Съвета на Европа. Тя е основателят и лидер на първия рехабилитационен център за зависими деца и юноши в Полша, който се намира в Гданск. Йоланта Лазуга-Кочуровска е автор на над 100 публикации в областта на лечението на зависимости и превенцията, на много статии и презентации на семинари и конференции по целия свят.

Презентацията ще бъде фокусирана върху образователния процес като част от терапевтичните програми в Monar.

Следобед: уъркшопи за обмен на добри практики

Участниците в събитието на Ecett  ще помагат в уъркшопи, в които обучаващи се от различни страни ще обменят добри практики, свързани с техните професионални сектори: младеж, социална работа и зависимост. Ще бъдат връчени сертификати на обучаващите се, които са представили добри практики от чужбина. Уъркошопите ще се състоят на английски и френски.

Ако желаете да се присъедините към нас или имате нужда от още информация, моля, свържете се с Фабиен Ванберси, координатор на Ecett-Networks на имейл contact@ecett.eu.

Надявам се да имам привилегията да се срещна с вас на събитието на Ecett във Вършава,

Искрено ваш,

Жорж ван дер Стратен,

Президент на Ecett-Networks asbl.